WorldSolarChallenge Laser Projectie 01Laser projecteert de actuele locaties en rangschikking.

De Universiteit Delft neemt met de NUNA 7 deel aan de World Solar Challenge in Australië.
Resallaser gebruikt de GPS-gegevens van de deelnemers om de actuele stand door te geven aan de nachtelijke passanten. De gegevens zijn iedere 5 minuten actueel. Het team stuurt tweets, die komen realtime op hetzelfde projectievlak, de gevel van het hoogste gebouw van de TU-Delft. Bij helder zicht is de laserprojectie tot in Rijswijk zichtbaar!

In opdracht ven de TU-Delft werd een projectie voorgeprogrammeerd, die live gegevens van de wedstrijdleiding in Australië kan weergeven. Op zaterdagavond 5 oktober vond de start plaats, precies om 0.00 uur. Na verloop van tijd werden de verschillen tussen de deelnemers zichtbaar, waardoor de achterstand bij de start zienderogen veranderde in een voorsprong voor de NUNA 7, op de voet gevolgd door de TU Twente en de teams Tokai en Michican. De eerste dag werd dus afgesloten met een overwinning voor NUNA 7!
WorldSolarChallenge Laser Projectie 02Onder leiding van onze programmeurs Remco Borsje en Dennis Eijpe werd in korte tijd het raamwerk gemaakt voor een vlekkeloos lopend programma voor de laser-projectie. Het bijzondere is, dat er een aantal verschillende bronnen real-time in de laser projectie worden ingevoegd. Een waarlijk interactieve installatie dus, waarbij na het installeren geen verdere handelingen nodig zijn.

Deze installatie gaat weer een stap verder dan de Twitter- en SMS-projectie die wij eerder uitvoerden én is een stapje verder dan de projectie van 8800 voornamen uit het Nederlandse bevolkingsregister, zoals we in april 2013 bij de opening van het Rijksmuseum deden.
In dit geval komt namelijk GPS-data van de deelnemers binnen, die wordt vergeleken met de kaart van Australië. Hieruit worden de plekken van de deelnemers en de onderlinge afstanden berekend. De laser projecteert de namen van de wagens op de route, zodat in tijd en op de kaart wordt weergegeven hoe de wagens ten opzichte van elkaar liggen.

Als u ook een project hebt, waarbij een visuele boodschap moet worden weergegeven op basis van externe bronnen, belt u dan gerust voor een afspraak. We laten graag zien wat we kunnen!

Resal Laser | Papland 13i |  4206 CK Gorinchem | +31 (0)183 626 868

Copyright © 2020. All Rights Reserved.